Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO%20ARTIS%20GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2016  
         
  Articol:   ANTRENAMENTUL CU GREUTĂȚI ÎN SĂLILE DE FITNESS DIN CLUJ-NAPOCA CA ACTIVITATE FIZICĂ DE TIMP LIBER: ASPECTE PRIVIND PREGĂTIREA ORGANISMULUI PENTRU EFORT ȘI LINIȘTIREA ACESTUIA LA SFÂRȘITUL ȘEDINȚEI DE ANTRENAMENT / WEIGHT TRAINING IN GYMS OF CLUJ-NAPOCA AS LEISURE PHYSICAL ACTIVITY: WARM-UP AND COOL-DOWN PHASES.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: WEIGHT TRAINING IN GYMS OF CLUJ-NAPOCA AS LEISURE PHYSICAL ACTIVITY: WARM-UP AND COOL-DOWN PHASES

Antrenamentul cu greutăți în sălile de fitness din Cluj-Napoca ca activitate fizică de timp liber: aspecte privind pregătirea organismului pentru efort și liniștirea acestuia la sfârșitul ședinței de antrenament. Obiectivul studiului: Obiectivul acestui studiu a fost investigarea ședinței de antrenament specific acestei activități de timp liber din perspectiva începutului și sfârșitului antrenamentului. Ne-a interesat abordarea metodică pe care practicanții din sălile de fitness din Cluj-Napoca o realizează când încep și când termină antrenamentul cu greutăți. Subiecți și metode: Cercetarea s-a desfășurat pe perioada unui an, din data de 14 august 2013 până în data de 20 august 2014, în sălile de fitness din Cluj-Napoca. Subiecţii studiului sunt practicanți din toate sălile de fitness în care se efectuează antrenamente cu greutăți și în care ne-a fost acordat accesul, între 4 și 6 practicanți din fiecare sală de fitness. Au fost intervievați 155 de practicanți. 47,74% au refuzat participarea la studiu, iar 52,26% și-au dat acceptul. Concluzii. Din punct de vedere metodic mulți practicanți abordează deficitar antrenamentele cu greutăți în sălile de fitness. Pentru mulți dintre ei pregătirea organismului pentru efort nu prezintă importanța cuvenită, iar la foarte mulți dintre practicanți aceasta este realizată necorespunzător. Problemele sunt și mai mari atunci când este nevoie de includerea părții de liniștire după efortul din partea fundamentală. Această parte de antrenament lipsește la un număr foarte mare de practicanți. Practicanții antrenamentului cu greutăți nu se raportează la dinamica FC atunci când își construiesc partea de pregătire a organismului pentru efort sau cea de liniștire după efortul din partea fundamentală. Dinamica FC în antrenamentele cu greutăți înregistrate variază pe o plajă foarte largă. Abordările practicanților au fost foarte variate, iar lipsa cercetărilor pe această direcție ne obligă să continuăm studiile pe această direcție de cercetare.

Cuvinte-cheie: pregătirea organismului pentru efort, liniștirea organismului după efort, fitness, antrenament cu greutăți, timp liber, Cluj-Napoca.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă