Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO%20ARTIS%20GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2012  
         
  Articol:   INFLUENŢA EFORTULUI AEROBIC MAXIMAL ASUPRA CONTROLULUI CONTACTULUI ŞI AL STRUCTURII CORPORALE / THE INFLUENCE OF MAXIMAL AEROBIC EFFORT OVER THE CONTACT AND BODY CONTROL.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  Influenţa efortului aerobic maximal asupra controlului contactului şi al structurii corporale. Premize. Corpul uman se adaptează mereu la stres. Exerciţiul fizic este o formă de stres. Cu timpul, corpul se va adapta fiziologic la antrenamentele aerobice. Cercetătorii au măsurat înainte şi după un antrenament modificările unor factori fiziologici. Ţinând cont că adaptările apar în fibrele musculare active în timpul exerciţiului, acest studiu este în conformitate cu descoperirile lui Dudley, care arată că toate tipurile de fibre musculare sunt active în timpul antrenamentelor de intensitate uşoară şi moderată. Obiective. Am stabilit câteva obiective simple: (a) să deschidem drumul către studii aprofundate ale adaptărilor fiziologice la efort (b) să identificăm un efect clar al efortului aerob maximal. Metode. În cadrul cercetării au fost folosite: Testul Cooper şi Covorul de sărituri MGM-15. Rezultate. Datele adunate au fost cuprinse între 5.7 şi 8.95 pentru testul iniţial şi între 7.99 si 8.07 pentru testul final. Rezultatele pentru testul Cooper au fost: un subiect de 3000m, 2800m pentru alţi doi subiecţi şi 2600m pentru ultimul, toate acestea corespunzând cu calificativele de Bine şi Foarte bine pentru testul Cooper. Concluzii. Considerând faptul că toţi subiecţii au obţinut calificative de Bine şi Foarte Bine la testul aerob, se întăreşte idee că influenţa efortului aerob asupra muşchilor şi a controlului mişcării este dependentă de nivelul de pregătire al subiecţilor şi de nivelul de efort depus, deoarece nici unul dintre subiecţi nu a avut o pregătire specifică.

Cuvinte cheie: efort aerob, muşchi, control, sport, măsurare, antrenament
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă