Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO%20ARTIS%20GYMNASTICAE - Ediţia nr.2 din 2005  
         
  Articol:   ALIMENTAŢIA ÎN SPORT.

Autori:  POPOVICI CORNEL, POPOVICI CORNELIA, MONEA DAN.
 
       
         
  Rezumat:  Alimentaţia în sport. Importanţa nutriţiei în menţinerea sănătăţii şi formei sportive este bine cunoscută. Alimentaţia raţionala, asigură dezvoltarea optimă a sportivilor, sporeşte performanţele sportive. Alimentaţia trebuie să fie organizata ţinând cont de particularităţile proceselor metabolice în diferitele probe sportive şi ea este determinată de particularităţile schimbului de substanţe şi intensitatea variată a efortului fizic. Alimentaţia sportivilor trebuie să fie calitativă şi suficientă cantitativ, să compenseze pierderile energetice şi plastice ale organismului. Sportivii trebuie să acorde o deosebită atenţie regimului alimentar. Repartizarea raţiei alimentare zilnice în prize coincide cu graficul de antrenament.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă