Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO%20ARTIS%20GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2020  
         
  Articol:   IMPACTUL UNEI COMPETIȚII DE ȊNOT PENTRU AMATORI ASUPRA DEZVOLTǍRII SPORTULUI DE MASǍ ȘI ASUPRA EVOLUȚIEI PERFORMANȚEI COPIILOR PRACTICANȚI DE ȊNOT / THE IMPACT OF AN AMATEUR SWIMMING COMPETITION ON THE DEVELOPMENT OF MASS SPORT AND ON THE PERFORMANCE EVOLUTION OF THE SWIMMING CHILDREN.

Autori:  TÖRÖK GYURKÓ ZOLTÁN ATTILA, MACARIE DAN DRĂGOI, IULIANNA BOROS-BALINT, MONEA GHEORGHE.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.65(1).09
Published Online: 2020-06-30
Published Print: 2020-06-30
pp. 89-96

VIEW PDF

FULL PDF

Impactul unei competiții de înot pentru amatori asupra dezvoltării sportului de masǎ și asupra evoluției performanței copiilor practicanți de înot. Înotul este o activitate care aduce o multitudine de beneficii, de la cele fizice până la cele mentale și sociale. Înotul oferă un excelent antrenament cardiovascular, are un rol important în tonifierea musculaturii și creșterea capacității pulmonare. Un sport recomandat tuturor categoriilor de vârstă, în special copiilor și persoanelor cu deficient de postură. Este o opțiune excelentă pentru a face mișcare în orice perioadă a anului, dar este o activitate mai populară mai ales pe timpul verii, când se poate practica în bazine descoperite sau chiar la mare. Pentru copii, înotul poate fi considerat un sport plictisitor, și de aceea se încearcă diferite metode pentru a atrage copiii să practice acest sport. Ideea concursului a fost creată pentru a atrage mai mulți copii care să practice înotul ca activitate de recreere. Un concurs de înot pentru amatori oferă copiilor satisfacții care stimulează practicarea sportului în mod cât mai frecvent. Aceste satisfacții constau în premiile oferite de organizatori, sentimentele obținute în timpul concursului, sentimentul de reușită, bucuria părinților etc. Toate aceste aspecte îi ajută pe copii să îndrăgească înotul și să practice în mod constant această activitate sportivă. După organizarea primului concurs cu caracter mai oficial, numărul participanților la cursurile de înot a crescut semnificativ în cadrul Complexului de natație Universitas. Aici a început monitorizarea mai atentă a acestui eveniment. Timp de doi ani au fost monitorizate în permanență următoarele aspecte: numărul copiilor participanți la cursurile de înot, frecvența de participare săptămânală, numărul copiilor care participă la concursurile organizate și timpii obținuți de aceștia la concurs, la proba de 50 m liber. Pentru a avea date relevante, la calcularea timpilor au fost luați în considerare doar copii cu vârste cuprinse între șapte și nouă ani, la fiecare concurs.

Cuvinte-cheie: înot, copii, competiție, sportul de masǎ, evoluția performanței.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă