Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO%20ARTIS%20GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2020  
         
  Articol:   STUDIU CONSTATATIV PRIVIND EFICIENȚA COMUNICĂRII ÎN CADRUL UNEI ECHIPE SPORTIVE / CONSTATATIVE STUDY REGARDING THE EFFICIENCY OF COMUNICATION IN A TEAM SPORT.

Autori:  ORMENIȘAN SEPTIMIU, MONEA DAN, RADU PAUL OVIDIU.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.65(1).08
Published Online: 2020-06-30
Published Print: 2020-06-30
pp. 79-87

VIEW PDF

FULL PDF

Studiu constatativ privind eficiența comunicării în cadrul unei echipe sportive. Comunicarea este o condiție fundamentală în procesul de predare și ajută la cristalizarea și consolidarea relațiilor dintre sportivi și antrenori. Comunicarea în cadrul echipei are un caracter complex, care îmbină diferite forme, tipuri și mijloace de comunicare. Obiective. Unul dintre obiective este de a ne forma o perspectivă asupra modului în care sportivii percep comunicarea de la sportivi-sportivi sau sportivi-antrenori și invers. Materiale și metode. Pentru o perioadă de 4 săptămâni s-au urmărit diferite antrenamente de copii și juniori, moment în care s-a aplicat metoda anchetei prin completarea unui chestionar, colectând și analizând rezultatele obținute. Rezultate. În această lucrare, chestionarul a fost aplicat pe un număr de 70 de sportivi (14-16 ani) din 3 echipe diferite de fotbal din orașul Cluj-Napoca. Concluzii. Comunicarea se dovedește a fi indispensabilă în relațiile umane și este prezentă în aproape orice activitate umană, indiferent de domeniu.

Cuvinte-cheie: comunicarea, fotbal, juniori, relații.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă