Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO%20ARTIS%20GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2017  
         
  Articol:   VITEZA DE REPETIȚIE ÎN CONTEXTUL UNUI PROGRAM DE ANTRENAMENT FIZIC SPECIFIC AL SPORTIVILOR DE JUDO / REPETITION SPEED IN THE CONTEXT OF SPECIFIC PHYSICAL TRAINING PERIOD FOR JUDO ATHLETES.

Autori:  EMILIA FLORINA GROSU, DAN MONEA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: https://doi.org/10.24193/subbeag.62(1).04

Published Online: 2017-03-01
Published Print: 2017-03-15

VIEW PDF: REPETITION SPEED IN THE CONTEXT OF SPECIFIC PHYSICAL TRAINING PERIOD FOR JUDO ATHLETES

Viteza de repetiție în contextul unui program de antrenament fizic specific al sportivilor de judo. Introducere: Mușchii sunt principalul motor în cadrul sistemului locomotor. Activitatea lor este crucial pentru performanța sportivă. Viteza de repetiție generată de aceștia permite atingerea unei perfor-manțe ridicate. Menținerea unei viteze de repetiție ridicată este esențială pentru performanță constantă. Ipoteză: O perioadă de antrenament fizic specific influențează viteza de repetiție. Metode și Materiale: 17 subiecți de gen feminin din cadrul Lotului Olimpic al României de Judo categoria Juniori cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 de ani au participat la studiul nostru. Covorul de sărituri MGM-15 a fost folosit pentru măsurarea vitezei de repetiție. Rezultate: Nu a fost identificată o diferență semnificativ statistică între valoarea inițială și finală a variabilei măsurate. S-a identificat o diferență semnificativ statistică între valorile acesteia între săriturile pe ambele picioare și pentru fiecare dintre ele în parte. Concluzii: Perioada de antrenament fizic în care au fost integrați subiecții nu a avut un impact asupra modului în care evoluează viteza de repetiție. Deși la acest capitol este prezentă o diferența semnificativă între valorile variabilei pentru săriturile pe ambele picioare și pentru ele individual acest lucru nu a fost îndeajuns pentru confirmarea ipotezei. Aceasta fiind starea de fapt, putem presupune că există o variabilă neidentificată care influențează evoluția vitezei de repetiție.

Cuvinte cheie: judo, MGM-15, viteza de repetiție, antrenament fizic
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă