Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO%20ARTIS%20GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2016  
         
  Articol:   CREȘTEREA ATRACTIVITĂȚII LECȚIILOR DE EDUCAȚIE FIZICĂ LA STUDENȚII DE LA MEDICINĂ DIN CADRUL UMF TÎRGU MUREȘ PRIN INTRODUCEREA UNOR MIJLOACE SPECIFICE ANTRENAMENTULUI FUNCȚIONAL * INCREASING THE ATTRACTIVENESS OF PHYSICAL EDUCATION CLASSES FOR MEDICAL STUDENTS AT UMF TG. MUREȘ BY WAY OF INTRODUCING NEW SPECIFIC MEANS OF FUNCTIONAL TRAINING.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: INCREASING THE ATTRACTIVENESS OF PHYSICAL EDUCATION CLASSES FOR MEDICAL STUDENTS AT UMF TG. MUREȘ BY WAY OF INTRODUCING NEW SPECIFIC MEANS OF FUNCTIONAL TRAINING

Creșterea atractivității lecțiilor de educație fizică la studenții de la medicină din cadrul UMF Tîrgu Mureș prin introducerea unor mijloace specifice antrenamentului funcțional. Premise: Prin această lucrare se încearcă introducerea unei noi orientări în ceea ce privește îmbunătățirea procesului de pregătire fizică la nivelul studenților din cadrul UMF Tg-Mureș prin implementarea, în cadrul orelor de educație fizică, a unor programe adaptate de funcțional training, care au ca principal scop optimizarea pregătirii fizice generale a studenților, precum și creșterea atractivității orelor de educație fizică. Educația fizică desfășurată la nivel de învățământ primar, gimnazial, liceal si universitar îndeplinește un rol important în procesul de formare și dezvoltare a personalității copilului. Reducerea numărului de lecții de educație fizică pentru elevi, precum și a timpului alocat practicării sportului este rezultatul diminuării percepției asupra rolului formativ al educației fizice și sportului. Obiectiv: prin această cercetare se urmărește introducerea unor mijloace specifice antrenamentului funcțional în cadrul orelor de educație fizică a studenților de la UMF Tg Mureș în vederea creșterii atractivității și eficienței lecțiilor. Metode: Această cercetare s-a desfășurat pe parcursul anului universitar 2014-2015, și a cuprins două grupe: grupe experiment formată din studenții de la Facultatea de Medicină, UMF Tg-Mureș și grupa control, compusă din studenții de la Facultatea de Farmacie, tot din cadrul UMF Tg-Mureș. Concluzii: mijloacele specifice antrenamentului funcțional, folosite în cadrul pregătirii grupei experiment s-au dovedit a fi mai eficiente și mai atractive în comparație cu mijloacele clasice folosite în cadrul grupei martor.

Cuvinte cheie: antrenament funcțional, studenți, teste, echipament TRX
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă