Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO%20ARTIS%20GYMNASTICAE - Ediţia nr.1 din 2016  
         
  Articol:   INFLUENȚA KINETOPROFILAXIEI PRIMARE ASUPRA GREUTĂȚII CORPORALE A GRAVIDELOR * STUDY ON THE INFLUENCE OF PRIMARY KINETOPROPHYLAXY ON BODY WEIGHT OF PREGNANT WOMEN.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  VIEW PDF: STUDY ON THE INFLUENCE OF PRIMARY KINETOPROPHYLAXY ON BODY WEIGHT OF PREGNANT WOMEN

Influența kinetoprofilaxiei primare asupra greutății corporale a gravidelor. Femeia, chiar dacă este bine informată și documentată, nu își poate imagina multiplele schimbări prin care urmează să treacă corpul ei într-o perioadă de timp relativ scurtă, cea a sarcinii. Interdisciplinaritatea kinetoterapiei permite noi orientări ce tind spre o abordare psiho - corporală dinamică a femeii gravide. Obiectivele studiului au fost: elaborarea și implementarea unui program complet de pregătire prenatală, analiza și interpretarea rezultatelor și stabilirea și formularea concluziilor. Metodele și mijloacele au fost: implementarea programului kinetoprofilactic a gravidei a cuprins pregătirea din punct de vedere teoretic, fizic și psihic și măsurarea și evaluarea creșterii în greutate pe perioada sarcinii. Rezultate: la creștere în greutate între 0-9 kilograme, la acest nivel constatându-se o frecvență de 17 subiecți din grupul experiment reprezentând 8,5% iar 7 subiecți din grupul control reprezentând 3.5% la creștere în greutate între 9-15 kilograme; la această categorie, s-a constatat o frecvență de 173 subiecți, adică 84,5% din grupul experiment, și 161 subiecți, adică 80,5% din grupul control iar la creștere în greutate de peste 15 kilograme, s-a constatat o frecvență de 10 subiecți, adică 5% din grupul experiment și 32 subiecți, adică 16% din grupul control, din totalul de subiecți ai lotului studiului. Concluzii: chiar dacă analiza frecvenței de creștere a greutății pare să infirme ipoteza de lucru, acest aspect îl considerăm pozitiv deoarece ne relevă existența unui trend în societate privind principii de îngrijire a mamei pe timpul sarcinii și de control al greutății corporale.

Cuvinte cheie: femeia, graviditate, profilaxie
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă