Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA EDUCATIO ARTIS GYMNASTICAE - Ediţia nr.4 din 2019  
         
  Articol:   IMPACTUL FACTORULUI PSIHOLOGIC DE EMOȚIE ÎN CREȘTEREA PERFORMANȚEI SPORTIVE LA JUCĂTORII DE FOTBAL / THE PSYCHOLOGICAL IMPACT OF EMOTIONS IN INCREASING THE PERFORMANCE OF FOOTBALL PLAYERS.

Autori:  FETEAN GHEORGHE, MONEA DAN, MONEA GHEORGHE.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbeag.64(4).30

Published Online: 2019-12-30
Published Print: 2019-12-30
pp. 59-67

VIEW PDF

FULL PDF

Importanța teoretică a lucrării constă în faptul că pune în evidență o nouă orientare a procesului de pregătire prin implementarea programului de pregătire psihologică, care contribuie în mod semnificativ la creșterea performanțelor sportive a jucătorilor de fotbal. Demersul științific aduce o serie de elemente de noutate și originalitate în ceea ce privește programul de pregătire psihologică pentru optimizarea pregătirii jucătorilor de fotbal în vederea valorificării la maximum potențialul jucătorilor. Conform cercetărilor teoretice deja existente în literatura de specialitate s-a plecat de la faptul că introducerea unei intervenții terapeutice în cadrul antrenamentul de fotbal cu diminuarea emoțiilor disfuncționale în favoarea dezvoltării unui nivel mai crescut de emoții funcționale va avea ca și consecință creșterea performanței sportive în jocul de fotbal la grupele de 7-10 ani.

Cuvinte cheie: fotbal, emoții, performanță sportivă.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă