Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA DRAMATICA - Ediţia nr.2 din 2011  
         
  Articol:   SISTEMELE DRAMATICE DE LA BAUHAUS – O ANALIZA CRITICA / THE BAUHAUS DRAMATIC SYSTEMS – A CRITICAL ANALYSIS.

Autori:  CRISTIAN RUSU.
 
       
         
  Rezumat:  Acest articol intenţionează să traseze o analiză critică asupra sistemelor teatrale dezvoltate la instituţia germană Bauhaus între anii 1919 – 1933, cu concentrându-se pe principalul aspect al remodelării scenei şi, dacă este posibil, a întregii arhitecturi a teatrului, atât la nivelul conceptului cât şi al transpoziţiei. Reprezintă o analiză a ideii de a crea teatrul formal total prin eliminarea (sau nu) a factorului uman – conducând la performarea mecanică şi conceptul reproiectării spaţiului de spectacol în cadrul structurilor sale geometrice intime, un proces care va conduce în final spre o structură şi o perceptivă complet noi a viitoarei reprezentaţii teatrale.

Cuvinte cheie: Bauhaus, avangardă teatrală, teatru total, scenografie, arhitectura spaţiului şi a teatrului, spaţiu şi interpret, teatru mecanic, teatru abstract
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă