Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA DRAMATICA - Ediţia nr.1 din 2011  
         
  Articol:   TEATRALITATE ŞI DISTANŢĂ ÎN O ZI DE VARĂ (A SUMMER’S DAY) DE JON FOSSE / THĖÂTRALITĖ ET DISTANCE DANS UN JOUR EN ĖTĖ DE JON FOSSE.

Autori:  DARIA IOAN.
 
       
         
  Rezumat:  

Esenţa teatrală în piesa A summer’s Day de Jon Fosse are la bază un sistem poetic complex care este alcatuit din trei procese dramatice principale: abstractizare, repetiţie, variaţie. Foarte interesat de structurile de limbaj, Fosse oferă spectatorilor săi un teatru construit prin crearea şi manipularea distanţelor. Poetica spaţiului său implică o serie de acţiuni de înstrăinare şi de apropiere, modulând configuraţiie fizice de pe scenă. Tensiunea datorată oricărei mişcări de îmbinare este prezentă la toate nivelurile textului. Scopul acestui studiu este de a identifica posibile distincţii între dinamicile diferite ale distanţelor în codurile scrise ale piesei şi teatralitatea acestora.

Cuvinte cheie: distanţă, teatralitate, dramatizare interioară, spaţiu vorbit şi tăcut, poetica structurilor

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă