Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA DRAMATICA - Ediţia nr.1 din 2011  
         
  Articol:   ARTICOLE & STUDII. RECONSIDERAREA TEATRALITĂŢII. MODURI DE PREZENTARE ALE SPECTACOLELOR – PE SCENĂ ŞI ÎNAFARA EI: VORBIND ÎN PUBLIC. STRATURI DE PUNERE ÎN SCENĂ ŞI TEATRALITATE.

Autori:  MARIAN POPESCU.
 
       
         
  Rezumat:  

A vorbi în public şi discursurile publice sunt două instanţe comunicaţionale care centrează/organizează activităţile noastre zilnice la niveluri diferite. Amândouă pornesc de la conceptul de a fi prezent într-un act de comunicare “live”. Examinarea unor rădăcini comune, vechi ale artei retoricii, ale artei oratorului şi ale artei actorului duce la descoperiri remarcabile în legătură cu spaţiul public şi cu nivelurile de regie şi de teatralitate pe care actul de comunicare în public le aduce în prim plan. Scopul acestei lucrări este de a evidenţia modul în care noile tehnologii ale informaţiei şi ale comunicării au adus schimbări majore atât în discursurile publice cât şi în actul de a vorbi în public. Teza afirmă că vorbitul în public nu doar a devenit mai spectaculos, dar ca are întotdeauna nevoie de o scenă şi de o regie care să îi potenţeze maximal performanţa, chiar şi în situaţii obişnuite de viaţă cotidiană.

Cuvinte cheie: actor, comunicare, emoţii, performanţă, discursuri publice, orator, regie, teatralitate

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă