Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA DRAMATICA - Ediţia nr.1 din 2010  
         
  Articol:   INTERVIURI ŞI RECENZII: CAREI: UN ORAŞ FĂRĂ TEATRU, OCUPAT DE TEATRU - INTERVIU CU PAUL SARVADI, DIRECTORUL FESTIVALULUI ŞCOLILOR DE TEATRU DE LA CAREI.

Autori:  TEODORA PĂCURAR.
 
       
         
  Rezumat:  Oraşul Carei nu are teatru. Totuşi, am văzut acolo o mulţime de spectacole. Spectacole de teatru: Ionesco, Shakespeare, LaBute. La fiecare sfârşit de noiembrie, de trei ani încoace, studenţi-actori din toată ţara, dar şi din străinătate, demonstrează că se poate face teatru indiferent de condiţii. Nu e nevoie de o capitală, nu e nevoie de tradiţie, nici măcar de o sală de teatru nu e nevoie. Tot ce le trebuie e entuziasmul, un public şi o şansă. Ceea ce acum câţiva ani părea o iluzie de nerealizat, şi-a definit acum o direcţie sigură. Festivalul SPOT a devenit o lecţie serioasă despre absurd ca formă de existenţă. În 2009 festivalul se afla la cea de-a treia ediţie a sa, cu un număr impresionant de participanţi şi invitaţi. Cele mai importante centre universitare din România, dar şi Academia Athanor din Burghausen s-au întâlnit la Carei, unde şi-au confruntat experienţele. Omul care a conceput festivalul se numeşte Paul Sarvadi, teatrolog care a absolvit la Cluj şi care l-a adus pe David Esrig în Carei. Să stăm puţin de vorbă cu Paul...  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă