Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA DRAMATICA - Ediţia nr.1 din 2009  
         
  Articol:   PLURISTRATIFICAREA LA PETER GREENAWAY. EXEMPLUL FILMULUI PROSPERO’S BOOKS / PETER GREENAWAY - LE CAS DE SON FILM PROSPERO’S BOOKS.

Autori:  OLIVIA GRECEA.
 
       
         
  Rezumat:  

Acest articol analizează discursul cinematografic al lui Peter Greenaway, în conexiune cu sursa literară, în acest caz filmul său Prospero’s Books, şi cu o instalaţie mult mai recentă, cu intenţia de a identifica resorturile ascunse ale stilului său polifonic. De obicei, criticii observă teatralitatea imaginilor cinematografice semnate de Peter Greenaway, create special prin manipularea picturală a nudului masculin / feminin; de fapt, cineastul nu este adeptul absolutismului imaginii, ci un artist interesat de complexitatea semnelor pe care le exploatează într-o manieră susţinută, pentru a răspunde metamorfozelor spectatorului.

Cuvinte cheie: teatralitate, nud, rescriere, cinema, multimedia

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă