Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA DRAMATICA - Ediţia nr.1 din 2009  
         
  Articol:   O ESTETICĂ IMPLICITĂ. SHAKESPEARE, LUMEA E O SCENĂ / UNE ESTHETIQUE EN CREUX. SHAKESPEARE, LE MONDE EST UNE SCENE.

Autori:  GEORGES BANU.
 
       
         
  Rezumat:  

Întreaga operă shakespeariană e plină de referinţe la lumea teatrului, asemenea malurilor unui rîu, pline de ape ascunse. E interesant că discursul lui Shakespeare nu e formulat ca o doctrină, ci e foarte concret, foarte apropiat de arta de a face teatru. Acest articol încearcă să circumscrie mijloacele folosite de Shakespeare pentru a discuta lumea teatrului, atît în sens negativ, cît şi pozitiv. Însă Shakespeare este complex şi impredictibil: întîlnirea contrariilor, a vieţii şi teatrului în viaţă şi teatru, actorul ca prezenţă reală şi metaforă, totul funcţionează prin filtrul unei parabole.

Cuvinte cheie: Shakespeare, lumea ca o scenă, metaforă, teatru

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă