Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA CHEMIA - Ediţia nr.Special%20Issue din 2010  
         
  Articol:   SELECTION OF LACTIC ACID BACTERIA ISOLATED FROM TRADITIONALLY MANUFACTURED CHEESE VARIETIES.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:  In this report lactic acid bacteria, isolated from traditionally manufactured cheeses were selected by their resistance to gastric acidity and bile salts, adhesion to epithelial cells and inhibition of pathogen growth. 39 bacterial strains were isolated on selective media. Four bacterial strains were selected by their increased capacity to tolerate gastric acid and bile salts, each strains showing good adhesion capacity to IEC-6 intestinal epithelium cells. Some of selected strains inhibit growth of pathogenic bacteria by their metabolites.

Keywords: probiotics, isolation, tolerance, epithelial cells, adhesion 

 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă