Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA CHEMIA - Ediţia nr.3 din 2013  
         
  Articol:   BIOGENIC AMINE CONTENT IN CHEESE PRODUCED WITH DIFFERENT SELECTED LACTIC ACID BACTERIAL STRAINS.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   The aim of the work was to study the effect of selected Lactobacillus strains having different decarboxylase activities on the formation of biogenic amines during manufacturing and storage of semi-hard cheeses produced under laboratory conditions. Results were compared with cheese made with a starter culture generally used in the dairy industry. The present experiment proved that cheeses fermented with selected Lactobacillus strains contained lower amounts of biogenic amines, especially tyramine and histamine, than the sample fermented by mixed lactic acid bacterial culture.

Keywords: biogenic amines, cheese, starter cultures
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă