![]()
AMBIENTUM BIOETHICA BIOLOGIA CHEMIA DIGITALIA DRAMATICA EDUCATIO ARTIS GYMNAST. ENGINEERING EPHEMERIDES EUROPAEA GEOGRAPHIA GEOLOGIA HISTORIA HISTORIA ARTIUM INFORMATICA IURISPRUDENTIA MATHEMATICA MUSICA NEGOTIA OECONOMICA PHILOLOGIA PHILOSOPHIA PHYSICA POLITICA PSYCHOLOGIA-PAEDAGOGIA SOCIOLOGIA THEOLOGIA CATHOLICA THEOLOGIA CATHOLICA LATIN THEOLOGIA GR.-CATH. VARAD THEOLOGIA ORTHODOXA THEOLOGIA REF. TRANSYLVAN
|
|||||||
Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului. |
|||||||
STUDIA CHEMIA - Ediţia nr.3 din 2011 | |||||||
Articol: |
DETECTAREA UNOR TIPURI ALTERATE MIERE ROMÂNEASCĂ UTILIZÂND METODOLOGIA DE IZOTOPI STABILI. Autori: EDINA DORDAI, DANA ALINA MAGDAS, STELA MARIA CUNA, GABRIELA CRISTEA, ISTVÁN FUTÓ, GERGELY VODILA, VALENTIN MIREL. |
||||||
Rezumat: 12 Romanian samples of honeys from different floral sources were analyzed for the determination of high fructose corn syrup (HFCS) adulteration of honey, by coupling an isotope ratio mass spectrometer to an elemental analyzer. Using the difference in stable carbon isotope ratio (δ13C) between honey and its protein fraction it is possible to evaluate the adulteration with small extent (minimum 7%). An obvious adulteration was observed for the multifloral honey, while for other 5 samples the negative difference indicated that these samples are not adulterated. For the other 6 samples, the positive difference indicates the absence of adulteration. Keywords: honey; adulteration; carbon isotope ratio; δ13C. |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() |