Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA CHEMIA - Ediţia nr.2 din 2020  
         
  Articol:   THE COMPARATIVE OVERVIEW OF HPLC ANALYSIS OF DIFFERENT EXTRACTS FROM MORUS SPECIES FROM SOUTHEAST SERBIA.

Autori:  DANICA DIMITRIJEVIĆ, DANIJELA KOSTIĆ, MILAN MITIĆ, DUŠAN PAUNOVIĆ, BRANKA STOJANOVIĆ, JOVANA KRSTIĆ, SLAVICA STEVANOVIĆ, JASMINA VELIČKOVIĆ.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbchem.2020.2.07

Published Online: 2020-06-30
Published Print: 2020-06-30
pp. 85-93
VIEW PDF: FULL PDF

ABSTRACT: The aim of this work was to evaluate the content of phenolic compounds (phenols, flavonoids and anthocyanins) of Morus alba L. fruit (white mulberry), Morus rubra L. (red mulberry) and Morus nigra L. fruit (black mulberry) by the HPLC analysis. In the extracts of white, red and black mulberry identified the four phenolic acids by HPLC analysis: chlorogenic, 4-caffeoylquinic, 5-caffeoylquinic and caffeic acid. 5-caffeoylquinic acid was identified in all tested extracts of white, red and black mulberry. 4-caffeoylquinic acids contain all the extracts except methanol extract of red mulberry. Caffeic and chlorogenic acid containing methanol extracts of white and red mulberry.

Key words: Morus species, HPLC analysis
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă