Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA CHEMIA - Ediţia nr.2 din 2016  
         
  Articol:   DETECTION OF OCHRATOXIN A IN INSTANT COFFEE BY UPLC-MS/MS.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   A rapid, accurate and economic procedure has been applied to extract and analyze trace level of ochratoxin A (OTA) in instant coffee. The OTA was extracted and cleaned-up by methanol extraction followed by retention on IRA-400 anion exchanger and quantified by Ultra Performance Liquid Chromatography (UPLC) with MS/MS detection. Under optimum conditions, the detection limit (S/N = 3) was 0.05 ng/g and recoveries of OTA at spiking levels of 5, 10, and 20 ng/mL, were 82.67 ± 8.05%, 96.87 ± 4.63%, and 98.25 ± 4.46% respectively.

Keywords: ochratoxin A; mycotoxin; instant coffee; contamination; UPLC-MS.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă