Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA CHEMIA - Ediţia nr.2 din 2004  
         
  Articol:   ANTHOCYAN EXTRACTION FROM VACCINIUM MYRTILLUS FRUITS USING DIFFERENT EXTRACTION TECHNIQUES AND SPECTROPHOTOMETRIC AND TLC QUANTIFICATION.

Autori:  C. COBZAC, N.K. OLAH, C. BATIU, M. MOLDOVAN, S. GOCAN.
 
       
         
  Rezumat:  The paper presents a study of anthocyan extraction from blubbery fruits - Vaccinium mirtyllus fructus. The used extraction methods were: Soxhlet, centrifugation, reflux, microwave and sonication. The total anthocyan content was determined spectrophotometrically and the delphinidine content was determined by TLC. The best results were obtained when the centrifugation was performed at room temperature. Also typical chromatograms for the extract are similar for all extraction techniques.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă