Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA CHEMIA - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   FREEZE-DRYING KINETICS FOR DIFFERENT TYPES OF FOOD PRODUCTS.

Autori:  .
 
       
         
  Rezumat:   This study presents the experimental data and the analysis of freeze-drying kinetics of three types of frozen food products: leaves of spinach and watercress, yeast suspension and pre-boiled wet rice. The effective diffusion coefficients for each product during dehydration are determined by applying the mass transfer model described by the Fick’s second law. The drying rates are obtained as a function of moisture content, and show specific curves of falling rate period.

Keywords: freeze-drying, moisture ration, Fick’s diffusion model, effective diffusion coefficient, drying rate.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă