Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.2 din 2013  
         
  Articol:   RECENZIE - DAVID MATAS, DR. TORSTEN TREY (EDITORI), ORGANELE STATULUI. ABUZUL TRANSPLANTURILOR ÎN CHINA, TRADUCERE DE GINA STURDZA, ED. ADENIUM, IAŞI, 2013, 168 P.

Autori:  MARIA ALUAȘ.
 
       
         
  Rezumat:  Organele Statului este o culegere de unsprezece eseuri, care abordează din diferite puncte de vedere o temă extrem de deli-cată şi dezbătută în vremurile noastre în întreaga lume: abuzurile cu privire la tran-splanturile de organe şi procurarea de organe lipsită de orice urmă de etică, care se practică în China. Eseurile includ declaraţii ale martorilor, informaţii oficiale, date cronologice şi analize ale situaţiei din China. Aceste mărturii evidenţiază modul în care aceste practici din China afectează standardele etice în întreaga lume. Punctele de vedere ale autorilor arată şi modurile în care s-ar putea combate aceste abuzuri, ale prelevării de organe, practicate în China.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă