Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.2 din 2008  
         
  Articol:   RECENZII - JÜRGEN HABERMAS, VIITORUL NATURII UMANE. RISCURILE GENETICII LIBERALE, TRAD. IT., EINAUDI, TORINO, 2002, 125 P. TITLUL ORIGINAL: DIE ZUKUNFT DER MENSCHLINCHEN NATUR. AUF DEM WEG ZU EINER LIBERALEN EUGENIK? / JÜRGEN HABERMAS, IL FUTURO DELLA.

Autori:  MARIA ALUAȘ.
 
       
         
  Rezumat:   Cartea a fost publicată în limba germană în anul 2001, în franceză şi în italiană în anul 2002, înscriindu-se în linia dezbaterilor ridicate de dezvoltarea tehnicilor genetice şi a dezvoltărilor fără limite a bio-tehnologiilor. Acest text al filosofului german Jurgen Habermas, a devenit deja un text clasic al literaturii acestui domeniu. Teza principală susţinută de autor este următoarea: în momentul în care practicile ingineriei genetice depăşesc limitele unei finalităţi terapeutice şi clinice trebuie interzise, pentru că ameninţă libertatea subiectului de a putea fi el însuşi, manipulând „indisponibilul” său patrimoniu genetic.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă