Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1-2 din 2019  
         
  Articol:   O PRIVIRE ETICĂ A ANALIZEI BENEFICIILOR CONSUMULUI MODERAT DE VIN PREZENTATE ÎN LITERATURA ȘTIINȚIFICĂ / USING AN ETHICAL LENS TO ANALYZE HOW THE BENEFITS OF A MODERATE WINE CONSUMPTION ARE PRESENTED IN THE SCIENTIFIC LITERATURE.

Autori:  LAVINIA-MARIA POP, MAGDALENA IORGA, BEATRICE-GABRIELA IOAN, CINTIA COLIBABA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbbioethica.2019.07
Published Online: 2020-03-30
Published Print: 2020-03-30
pp. 81-90
FULL PDF

O privire etică a analizei beneficiilor consumului moderat de vin prezentate în literatura științifică. Literatura științifică cu privire la beneficiile consumului de vin este plină de controverse. Multe dintre aspectele etice legate de aceste cercetări au fost încălcate și au determinat ca rezultatele să fie privite cu neîncredere. Vinul, una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice, a stârnit o controversă cu privire la efectele sale negative (din cauza concentrației sale de alcool). Cu toate acestea, vinul, spre deosebire de alte băuturi alcoolice, are și efecte pozitive, care sunt adesea trecute cu vederea. În diferite studii medicale, comportamentale, nutriționale și psihologice, sunt subliniate trăsăturile benefice ale unui consum moderat de vin. Acest studiu dorește să adune date care explică, din punct de vedere interdisciplinar, de ce vinul poate servi drept ajutor social, psihologic, medical, dar și cultural și tradițional în dezvoltarea umană.

Cuvinte cheie: etică, sănătate, consum de alcool, cercetare, medicină, psihologie
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă