Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1-2 din 2019  
         
  Articol:   OPINIA STUDENȚILOR MEDICINIȘTI CU PRIVIRE LA EUTANASIE ȘI SINUCIDEREA ASISTATĂ MEDICAL. O ABORDARE TEORETICĂ / MEDICAL STUDENTS’ OPINION ON EUTHANASIA AND PHYSICIAN-ASSISTED SUICIDE. A THEORETICAL APPROACH.

Autori:  IULIA-DIANA MURARU, MAGDALENA IORGA, BEATRICE GABRIELA IOAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbbioethica.2019.05
Published Online: 2020-03-30
Published Print: 2020-03-30
pp. 57-68
FULL PDF

Opinia studenților mediciniști cu privire la eutanasie și sinuciderea asistată medical. O abordare teoretică. Eutanasia și sinuciderea asistată medical sunt subiecte controversate în întreaga lume. Evoluția medicinei a permis existența unor noi tratamente medicale în cazul bolilor incurabile, prelungind astfel durata de viață a individului. La rândul său, acest fapt a scos la iveală câteva probleme legale, etice și sociale legate de deciziile medicale de la sfârșitul vieții. Scopul acestui studiu este de a examina cunoștințele studenților mediciniști despre legalizarea eutanasiei și a sinuciderii asistate medical, atitudinile lor față de acestea (în diferite țări) și motivele pentru și împotriva acestor acte.

Cuvinte cheie: eutanasie, sinucidere asistată medical, etică, studenți mediciniști.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă