Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1-2 din 2019  
         
  Articol:   STADIUL ACTUAL AL PUBLICAȚIILOR RELATIVE LA PRACTICILE EUTANASIEI LA MINORI / CURRENT STATE OF LITERATURE RELATED TO THE EUTHANASIA PRACTICES OF MINORS.

Autori:  ADRIEN ALA-EDDINE ZAGAD, MARIA ALUAȘ.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbbioethica.2019.03
Published Online: 2020-03-30
Published Print: 2020-03-30
pp. 29-40
FULL PDF

Stadiul actual al publicațiilor relative la practicile eutanasiei la minori. Eutanasia pentru minori este o procedură medicală reglementată și pusă în aplicare în Belgia și în Olanda. Ca toate practicile eutanasiei este un subiect foarte dezbătut, în special în domeniul eticii medicale. Scopul acestui articol este de a identifica literatura publicată pe acest subiect și de a delimita principalele perspective ale acestor practici. Am colectat articole publicate între 1 ianuarie 2014 și 1 iulie 2018, care tratează practicile eutanasiei ca protocol pentru minori. Au fost selectate 73 de articole dintr-un total de 292 de publicații. Am căutat să identificăm, în același timp, contextul dezbaterii etice pe această temă și soluții posibile sau alternative la aceste practici.

Cuvinte cheie: etică, eutanasia la minori, deciziile finalului de viață
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă