Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1-2 din 2019  
         
  Articol:   ASPECTE ETICE PRIVIND GESTIONAREA INFECȚIILOR CU HELICOBACTER PYLORI LA COPII / ETHICAL ASPECTS IN THE MANAGEMENT OF HELICOBACTER PYLORI INFECTION IN CHILDREN.

Autori:  ANA-MARIA TEODORA DOMȘA, MARIA ALUAȘ, CRISTINA BORZAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbbioethica.2019.02
Published Online: 2020-03-30
Published Print: 2020-03-30
pp. 19-28
FULL PDF

Aspecte etice privind gestionarea infecțiilor cu Helicobacter pylori la copii. Considerațiile etice sunt esențiale în practica medicală, mai ales atunci când medicii se confruntă cu necesitatea de a trata pacienții care nu au vârsta legală pentru a consimți. Gestionarea infecției cu Helicobacter pylori, cea mai frecventă infecție cronică din lume, implică o abordare multidisciplinară și fiecare dintre membrii echipei medicale trebuie să acționeze în conformitate cu prevederile legale și cu valorile etice. Copiii trebuie încurajați să se implice în decizii medicale, sub protecția consimțământului adulților, dar aspectele specifice referitoare la dezvoltarea pacientului trebuie să fie luate serios în considerare atunci când se discută despre acordul pacientului minor.

Cuvinte-cheie: consimțământul părinților, acordul copilului, etică, Helicobacter pylori
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă