Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1-2 din 2018  
         
  Articol:   PREMISE BIOETICE ÎN CONSILIEREA SPIRITUALĂ A DEŢINUŢILOR CU TENTATIVE DE SUICID. / BIOETHIC PREMISSES IN SPIRITUAL ADVICE OF PRISIONERS WITH SUICIDAL ATTEMPTS.

Autori:  VIOREL COJOCARU.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbbioethica.2018.05

Published Online: 2018-12-30
Published Print: 2018-12-30
pp. 71-78
VIEW PDF: FULL PDF

Premise bioetice în consilierea spirituală a deţinuţilor cu tentative de suicid. Problema sinuciderilor trebuie să fie abordată de mai multe categorii de specialiști deoarece devine o problemă psiho-socială cu tangențe spirituale. În închisori rata sinuciderilor este cu mult mai crescută ca urmare a unui habitat imoral, a unui mediu privat de liberate și a existenței unui stil de viață diferit. Consilierului spiritual, care are rolul de a scoate în evidenţă valoarea vieții, îi revine sarcina de a recupera persoanele care comit tentative de suicid. Consilierea spirituală a deţinuţi cu tentative de suicid se dovedește necesară atât din perspectiva lor înşişi, aflaţi la închisoare, cât și din perspectiva celor aflaţi în societatea liberă.

Cuvinte cheie: Morală, Consiliere, Penitenciare, Spiritualitate, Etică.
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă