Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1-2 din 2018  
         
  Articol:   PROBLEME ETICE PRIVIND EVALUAREA FACTORILOR CARE CRESC RISCUL EXPERIENȚELOR ADVERSE DIN COPILĂRIE / ETHICAL ISSUES RELATED TO THE EVALUATION OF FACTORS THAT INCREASE THE RISK FOR ADVERSE CHILDHOOD EXPERIENCES.

Autori:  ANAMIKA JAIN, TIM CARR, MAGDALENA IORGA.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbbioethica.2018.02

Published Online: 2018-12-30
Published Print: 2018-12-30
pp. 27-46
VIEW PDF: FULL PDF

Probleme etice privind evaluarea factorilor care cresc riscul experiențelor adverse din copilărie. Experiențele adverse din copilărie (EAC) sunt rezultatul unor evenimente traumatice prin care copiii trec până la vârsta de optsprezece ani. Mulți factori influențează dezvoltarea acestora și de asemenea, factori de risc au fost identificați de foarte mulți cercetători. Factori legați de familie, mediu, statut socio-economic, existența unui abuz etc, toți sunt factori determinați ai evenimentelor adverse din copilărie. Multe studii au arătat faptul că există o strânsă legătură între EAC și problemele de sănătate psihică și fizică în perioada adultă. Dar câteva probleme de natură etică se nasc din încercarea de a identifica EAC. Conform teoriei lui Loftus, amintirile negative pot fi plantate în memoria subiectului. Evaluarea EAC trebuie să fie făcută cu multă responsabilitate, ținând cont de toate aspectele etice cu scopul de a asigura o bună recuperare psihologică și pentru a Evita problemele de sănătate în viața adultă.

Cuvinte cheie: experiențe adverse în copilărie, sănătate fizică, sănătate psihică, boală cronică, părinți, victimizare, etică
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă