Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1-2 din 2018  
         
  Articol:   PROBLEME ETICE ȘI SOCIALE PRIVIND ACCESUL STUDENȚILOR LA ALIMENTELE SĂNĂTOASE ÎN CAMPUSURILE UNIVERSITARE. O ABORDARE TEORETICĂ / ETHICAL AND SOCIAL ISSUES RELATED TO STUDENTS’ ACCESS TO HEALTHY FOOD IN THE UNIVERSITY CAMPUS. A THEORETICAL APPROACH.

Autori:  LAVINIA-MARIA POP, MAGDALENA IORGA, BEATRICE-GABRIELA IOAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: 10.24193/subbbioethica.2018.01

Published Online: 2018-12-30
Published Print: 2018-12-30
pp. 11-25
VIEW PDF: FULL PDF

Probleme etice și sociale privind accesul studenților la alimentele sănătoase în campusurile universitare. O abordare teoretică. Anii universitari reprezintă o perioadă critică în ceea ce privește stabilirea tiparelor alimentare și adaptarea la un nou mediu. Cel mai mare câștig în greutate apare la vârste cuprinde între 18-29 de ani și poate avea consecințe negative asupra stării de sănătate a studenților. Accesul studenților la o dietă sănătoasă reprezintă o problemă etică și social, puțin studiată în țara noastră. Din acest punct de vedere, această lucrare a dorit să examineze principalele cauze care pot duce la tipare nesănătoase în rândul studenților. Analiza descrisă în acest articol arată că educația nutrițională, cunoștințele despre alimente, credințele în sănătate, programul academic, mediul alimentar din campus, veniturile financiare și costurile meselor - toți acești factori pot avea influențe pozitive sau negative asupra obiceiurilor alimentare. Studenții internaționali reprezintă o populație și mai vulnerabilă, iar una dintre principalele surse de stres aculturativ în rândul studenților internaționali este reprezentată de tipul de mâncare din țara gazdă. Universitățile trebuie să ia atitudine și să contribuie la dezvoltarea unui mediu alimentar universitar sănătos. Implementarea programelor alimentare pentru îmbunătățirea sănătății nutriționale a studenților vor contribui la informarea studentului care va fi mai conștient de consecințele alimentelor nesănătoase, sărace în legume și fructe, asupra sănătății mintale și fizice, ulterior în viață. În concluzie, există mulți factori care afectează obiceiurile alimentare în rândul studenților și este foarte util să cunoaștem acești factori pentru a oferi studenților educație și îngrijire nutrițională eficientă iar universitățile să faciliteze accesul egal al studenților la o mâncare sănătoasă.

Cuvinte cheie: student, nutriție, etică, universitate, sănătate, vulnerabilitate, tabieturi alimentare, studenți internaționali
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă