Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1-2 din 2017  
         
  Articol:   TEHNICA DE IDENTIFICARE A PERICOLELOR ȘI EVALUARE A RISCURILOR DE ACCIDENTARE PROFESIONALĂ SPECIFICĂ LOCURILOR DE MUNCĂ DIN ORICARE TIP DE ORGANIZAȚIE / TECHNICAL RISK PROFESSIONAL ASSESSMENT METHOD IMPLEMENTED IN SMALL AND MEDIUM-SIZED ENTEPRISES (SMEs).

Autori:  TOTH MIHĂILĂ P. NICOLETA-VOICHIŢA, MARIAN BORZAN.
 
       
         
  Rezumat:  
DOI: https://doi.org/10.24193/subbbioethica.2017.07

Published Online: 2017-12-25
Published Print: 2017-12-25

FULL PDF

În lucrarea de față este prezentată o nouă tehnică de identificare a pericolelor și evaluare a riscurilor de accidentare profesională specifică locurilor de muncă din oricare tip de organizație. Această metoda de evaluare cuprinde trei secţiuni și anume: a) analiza nivelului de risc de accidentare şi îmbolnăvire profesională, existent la locul de muncă / activitatea prestată în zona analizată, cu caracteristicile de execuţie existente la momentul (data) analizei; b) analiza nivelului de risc de accidentare şi îmbolnăvire profesională, rezultat în urma propunerii de măsuri de prevenire şi protecţie, aplicabile; c) aplicarea măsurilor de prevenire şi protecţie şi analiza prin reevaluare a nivelului de risc de accidentare şi îmbolnăvire profesională.

Cuvinte cheie: sănătate și securitate la locul de muncă, nivel de risc, identificarea riscului, măsuri de control
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă