Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1-2 din 2016  
         
  Articol:   BOOK REVIEW: MEDICII ȘI BISERICA VOL. XIV: VALORILE CREȘTINE ALE EDUCAȚIEI PENTRU SĂNĂTATE, VOLUM COORDONAT DE PROF. DR. MIRCEA GELU BUTA, EDITURA RENAȘTEREA, COLECȚIA BIOETICA, CLUJ-NAPOCA 2016, 778 P..

Autori:  ANDREEA-IULIA SOMEȘAN.
 
       
         
  Rezumat:  Binecuvântarea oferită de Înalt Prea Sfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului pentru recentul vol. XIV al seriei Medicii și Biserica, vine cu un Cuvânt de Învățătură în care se justifică tematica aleasă prin sublinierea importanței educației religioase pe plan spiritual, fără de care ființa umană ar fi infirmă, după cum se amintește a fi fost spus de filosoful Petre Țuțea. Ca parte introductivă a acestui volum, în continuarea „Cuvântului de învățătură", Prof. Dr. Mircea Gelu Buta vine cu o scurtă prezentare „Spiritualitatea actului medical". Mai apoi este reprodusă alocuțiunea ÎPS Andrei Andreicuț cu ocazia înmânării distincției „Crucea Transilvaniei" dlui Prof. Dr. Pavel Chirilă și răspunsul de mulțumire. Însă este transcrisă și conferința „Abgar, primul om vindecat prin imagine", susținută de acad. Sorin Dumitrescu.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă