Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1-2 din 2014  
         
  Articol:   RECENZII – BOOK REVIEWS: JEAN-BATISTE FRESSOZ, L’APOCALYPSE JOYEUSE – UNE HISTOIRE DU RISQUE TECHNOLOGIQUE, ÉDITIONS DU SEUIL (L’UNIVERS HISTORIQUE), 2012.

Autori:  ANDREEA-IULIA SOMEȘAN.
 
       
         
  Rezumat:  Ca o imagine de ansamblu asupra lucrării, se poate preciza faptul că aceasta încearcă să realizeze, după cum surprinde și subtitlul, o monografie a „rădăcinilor istorice ale crizei contemporane a mediului” (p. 9). Prin urmare, în aceste pagini este analizat modul în care revoluția industrială a fost sursa, într-un mediu lipsit de angrenajele necesare asigurării securității, a numeroase abuzuri cu implicații profunde asupra sănătății oamenilor și a siguranței mediului. Perspectiva adusă de revoluția industrială este creionată, astfel, ca fiind o lungă căutare prin care noile tehnologii și inovații să poată fi impuse populației. Iar, în vederea realizării acestui obiectiv, s-a încercat ca introducerea acestora să fie prezentată în termeni cât mai favorabili.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă