Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1-2 din 2014  
         
  Articol:   ETICA PREDĂRII ANATOMIEI ÎN FACULTĂȚILE DE MEDICINĂ DIN ROMÂNIA / A PRACTICAL APPROACH TO ETHICAL DECISIONS IN ANATOMY CLASSES OF ROMANIAN MEDICAL FACULTIES.

Autori:  CARMEN CORINA RADU, DAN PERJU-DUMBRAVĂ, DANIEL MURESAN, CHIRIAC SERGHEI, DIANA BULGARU ILIESCU.
 
       
         
  Rezumat:  Etica predării anatomiei în Facultățile de Medicină din România. Activitatea de predarea implică o varietate de probleme etice, pe care autorii acestei lucrări încearcă sa le evidențieze. În ceea ce privește faptul că fiecare domeniu de predare are de luat în considerare, unele probleme de ordin etic specifice, autorii merg un pas mai departe pentru a obține o imagine de ansamblu a aspectelor etice caracteristice activității de predare. Se arată faptul că, comunitatea academică acționează după coduri etice bazate pe legi și regulamente diferite dar, de multe ori, problemele etice ridicate de activitatea didactică nu-și pot găsi răspunsul în legi și regulamente. Din acest motiv, autorii consideră că este necesar să alcătuim o platformă comună în care să integrăm legile și reglementările legislative cu valorile etice și morale.

Cuvinte cheie: învățământ, comunitate academică, probleme etice, coduri etice, lege
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă