Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   RECENZIE - MEDICII ȘI BISERICA, VOL. XIII, VOLUM COORDONAT DE PROF. DR. MIRCEA GELU BUTA, EDITURA RENAȘTEREA, COLECȚIA BIOETICA, CLUJ-NAPOCA 2015, 703 P.

Autori:  ANDREEA IULIA SOMEȘAN.
 
       
         
  Rezumat:  Lucrarea de față, Medicii și Biserica vol. XIII, a fost tipărită cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Mitropo-litul Clujului, Maramureșului și Sălajului. Ca structură generală, aceasta se împarte în șase secțiuni a căror articole reunește autori cu o pregătire în domenii precum: medicină, teologie, filosofie, arte plastice, științe socio-umaniste. Prin urmare, lucra-rea reușește să acopere o paletă largă de aspecte ale ariei aflate la intersecția activi-tății medicale cu Biserica, abordând urmă-toarele tematici: „Influența valorilor creștine asupra bioeticii europene”, „Psihoterapia în practica Bisericii Ortodoxe”, „Implicațiile bioetice în deciziile medicale, la începutul vieții”, „Probleme etice, psihologice și legale ale sexualității în lumea contemporană”, „Arta creștină și importanța ei într-o Europă unită și postcreștină”, incluzând, în a șasea secțiune, discuțiile Mesei rotunde pe tema „Psihoterapia traumei, consiliere pastorală, psihanaliză”.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă