Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1 din 2015  
         
  Articol:   ÎNCREDEREA PACIENTULUI ÎN MEDIC DIN PERSPECTIVA CELOR PATRU SENSURI ALE AUTONOMIEI (MILLER, 1981) / A PATIENT’S TRUST IN THEIR DOCTOR ON THE FRAMEWORK OF MILLER’S FOUR SENSES OF AUTONOMY.

Autori:  TUDOR-ȘTEFAN ROTARU, LIVIU OPREA.
 
       
         
  Rezumat:  Încrederea pacientului în medic din perspectiva celor patru sensuri ale autonomiei (Miller, 1981). Atât încrederea cât și autonomia sunt principia de bază pentru o practică medicală etică. Încrederea este îndeosebi importantă în depășirea distanței dintre dovezi științifice și practică. Articolul de față argumentează faptul că, deși centrală îngrijirii medicale modern, autonomia nu poate fi păstrată întotdeauna în situații care presupun încredere. Oamenii au sau nu au încredere fără ca ei să fie în mod necesar autonomi. Acest fapt are loc chiar și în situația în care nicio regulă morală nu este violată de medic sau pacient.

Cuvinte cheie: încredere, autonomie, etică medicală
 
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă