Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1 din 2009  
         
  Articol:   EDITORIAL: ENTHEOSIS – ŢELUL CREAŢIEI „CERURI NOI ŞI PĂMÂNT NOU” (II PETRU 3, 13; MATEI 19, 28: „LA ÎNNOIREA LUMII”).

Autori:  IOAN CHIRILĂ.
 
       
         
  Rezumat:  Lumea supertehnologiilor poate fi percepută ca fiind o sumă de unităţi superfuncţionale în care, informaţional, distanţele sunt diminuate dar nu se realizează o unitate trans-ipostatică ci doar un raport de consum informaţional şi material. Teologia răsăriteană propune un răspuns practic acestei sciziuni fizic aritmetice, propune regăsirea koinoniei creaţiei şi-i oferă, pentru înţelegerea acestui fapt: experierea, sursa împărtăşitoare a harului care desăvârşeşte şi uneşte toate: trăirea tainicului liturgic. Tainicul liturgic ne poate aduce în faţă ceva din „înrădăcinarea ştiinţelor în temeiul esenţei lor”.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă