Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1 din 2008  
         
  Articol:   RECENZII – BOOK REVIEWS - PR. SORIN COSMA, O ABORDARE CREŞTINĂ A BIOETICII, EDITURA MARINEASA, TIMIŞOARA, 2007, 319 P..

Autori:  ȘTEFAN ILOAIE.
 
       
         
  Rezumat:  Modul în care morala creştină „îmbracă” actul bioetic şi îl susţine, tipul de gândire specific bioeticii creştine şi atitudinea faţă de instituţia familială, pe de o parte, şi faţă de comportamentele degra-dante faţă de propria viaţă se regăsesc în volumul O abordare creştină a bioeticii. Tematica lucrării vizează lărgirea atenţiei acordată moralităţii faptelor umane de la susţinerea calităţii creştine a intervenţiei medicale în situaţia avortului, a procreării medical asistate, a ingineriei genetice, a transplantului de organe sau a eutanasiei, la alcoolism, toxicomanie, violenţă, crimă, suicid, homosexualitate.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă