Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1 din 2008  
         
  Articol:   RECENZII – BOOK REVIEWS - PAVEL CHIRILĂ, LUCIAN GAVRILĂ, CRISTINA GAVRILOVICI, ANDREEA BĂNDOIU, PRINCIPII DE BIOETICĂ. O ABORDARE ORTODOXĂ, EDITURA CHRISTIANA, BUCUREŞTI, 2008, 239 P..

Autori:  ȘTEFAN ILOAIE.
 
       
         
  Rezumat:  În zona bioeticii, în care aria de înţelegere şi aplicare a libertăţii pare să fie extrem de largă – sens comun, de altfel, omului postmodern secularizat – iar regulile să urmărească prioritar dorinţele fiecăruia, se impun totuşi „limite” stabilite de către morala creştină sau de „binele exprimat de comun acird”. Depinde „doar” de criteriile folosite, de valorile la care grupul uman se raportează şi care conturează aşteptările, de libertatea sau dependenţa interioară, depinde – în final – de om, tocmai de cel pe care bioetica îl slujeşte. O slujire foarte dificilă, în contextul sporirii falsului sentiment de libertate faţă de divinitate, pe fondul secularismului tot mai accentuat.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă