Rezumat articol ediţie STUDIA UNIVERSITATIS BABEŞ-BOLYAI

În partea de jos este prezentat rezumatul articolului selectat. Pentru revenire la cuprinsul ediţiei din care face parte acest articol, se accesează linkul din titlu. Pentru vizualizarea tuturor articolelor din arhivă la care este autor/coautor unul din autorii de mai jos, se accesează linkul din numele autorului.

 
       
         
    STUDIA BIOETHICA - Ediţia nr.1 din 2008  
         
  Articol:   RECENZII – BOOK REVIEWS - CRISTINA GAVRILOVICI, INTRODUCERE ÎN BIOETICĂ. NOTE DE CURS, EDITURA JUNIMEA, IAŞI, 2007, 231 P..

Autori:  ȘTEFAN ILOAIE.
 
       
         
  Rezumat:  În sfera cercetării bioetice, nu sunt multe lucrările care să prezinte foarte limpede principiile dar şi moralitatea actului medical, specificul istoric al practicilor dar şi ultimele evoluţii şi tendinţe, specificul unei intervenţii medicale dar şi poziţionările teologice şi filosofice faţă de ea, rămânându-se adeseori în fracţionalităţi de tratare. Cristina Gavrilovici – care semnează volumul de Introducere în bioetică şi alături de care se numără, ca împreună-semnatari ai unor capitole: Vasile Astărăstoae, Mircea Covic, Beatrice Ioan şi Cătălin Iov – reuşeşte însă pe deplin acest lucru. Să adăugăm calităţilor enumerate deja: multitudinea definiţiilor dar şi a cazurilor şi situaţiilor prezentate, pătrunderea concisă a subiectului până aproape de exhaustivitate, susţinerile, contro-versele şi limpezimea discursului şi avem în faţă tiparul de dorit al unei adevărate „introduceri” care furnizează informaţia, o cerne, o contextualizează, o problematizează şi o priveşte apoi distant, lăsându-te să-ţi compui şi tu propria imagine asupra realităţii fără să-ţi impună atitudinea.  
         
     
         
         
      Revenire la pagina precedentă